Get the picture?

Must Read

Sanju Samson to replace Shikhar Dhawan in T20 series against WI

Sanju Samson will replace injured Indian opener Shikhar Dhawan in the T20s series against West Indies starting from next...

Supreme Court lashes out on Centre & Delhi govts for Rising Pollution

The Apex Court of the Country, the Supreme Court on Monday lashed the Central and State Government for their...

Harbhajan Singh wishes BCCI Prez Sourav Ganguly to change Selection Panel

The Indian off-spinner Harbhajan Singh on Monday urged Sourav Ganguly, President of BCCI (The Board of Control for Cricket...
Shruti Barot
Shruti Barot is a young, dynamic mass media undergraduate with a flair for writing and photography. She is a music enthusiast who enjoys singing and playing the keyboard. She loves to travel and explore what meets beyond the eye. Shruti has a vibrant zest for life which is clearly transmitted through all that she does.

Here’s another edition of the Mumbai quiz section. What’s more fun than looking at a picture and playing the guessing game? Here’s one for you as well, designed by Shruti Barot , that tests your knowledge of this city and its famous spots. Take a look at the picture and guess what it depicts.

1) This temple belongs to the Goddess who is Mumbai’s guardian and patron deity. A devotee’s delight!mumbadevia) Mahalaxmi Temple
b) Mumba Devi Temple
c) Sitladevi Temple
d) Saraswati Mandir

2) This place is also known as the Queen’s Necklace. A lover’s delight!Marine drivea) Worli Seaface
b) Marine Drive
c) Napean Sea Road
d) Bandra Bandstand

3) The most famous landmark in the heart of the business district of South Mumbai! A tourist’s delight!Flora Fountaina) Flora Fountain
b) Victoria Fountain
c) Mermaid Memorial
d) Kemp’s Corner

4) The city’s underbelly that has gained international recognition! A photographer’s delight!dharavia) Govandi
b) Mankhurd
c) Worli
d) Dharavi

5) There’s no stain that can pass the hands of these warriors! A washer’s delight!Dhobi Ghata) Kamla Mill Compound
b)  Chandan Wadi
c) Dhobi Ghat
d) Dhobi Talao

6) The hub of most Bollywood films and its production! It’s also a tourist spot in Goregaon!  A cinemaholic’s delight!Film Citya) Film City
b) Mehboob Studio
c) Filmistan
d) R.K. Studio

7) One of the best colleges in India! A collegian’s delight!St. Xaviers collegea) Wilson College
b) H.R. College
c) St. Xaviers College
d) Jai Hind College

8) Widely regarded as the ‘Manhattan of Mumbai’! An entrepreneur’s delight!Nariman Pointa) Pali Hill
b) Malabar Hill
c) Colaba Causeway
d) Nariman Point

9) The seat of local management! A corporation that shows what co-operation can do! A corporator’s delight!bmc headquartera) BMC Headquarters
b) Vidhan Sabha
c) Sena Bhavan
d) Bombay Stock Exchange

10) The resting place of a Muslim saint and visited by people of all religions. A tiny island by itself on the Arbaian Sea! A devotee’s delight
Haji Ali Dargaha) Haji Malang
b) Jama Masjid
c) Makhdoom Ali Mahim Dargah
d) Haji Ali

Hope this was fun! Tougher and more challenging quizzes coming up! Until then like, comment and share your results!

Answers: 1-b, 2-b, 3-a, 4-d, 5-c, 6-a, 7-c, 8-d, 9-a, 10-d

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Ghulam Nabi Azad calls CAB bill “totally unconstitutional”; says Congress will oppose bill in Rajya Sabha

Speaking on the issue of the Citizenship (Amendment) Bill, 2019, Rajya Sabha member and senior Congress leader Ghulam Nabi...

Lok Sabha passes Constitution (One Hundred and Twenty-Sixth Amendment) Bill, 2019, Unanimous decision extends reservation for SCs & STs for 10 years

Lok Sabha cleared the bill for the extension of reservation for SCs (Scheduled Castes) and STs (Scheduled Tribes) on Tuesday for the next 10...

Tejashwi Yadav iterates party’s stand to oppose CAB bill, accuses Bihar CM Nitish Kumar of betraying people of Bihar by supporting bill

Airing his views public for the first time on the recently passed Citizenship (Amendment) Bill, Rashtriya Janata Dal leader Tejashwi Yadav announced his party's...

Raghuram Rajan suggests 11 point approach to revive distressing Indian economy

Former RBI governor Raghuram Rajan warned that sectors of India’s economy are “ticking time bomb”. A term coined by famous author Eduardo Galeano in...

YES Bank to consider Citax offer of $500-mn investment; Erwin Braich’s offer also under discussion

The board decided in the meeting that the final decision for the allotment to Citax Holdings and Citax Investment Group will follow in the next board meeting
- Advertisement -

More Articles Like This