How well do you know Mumbai?

Must Read

Sanju Samson to replace Shikhar Dhawan in T20 series against WI

Sanju Samson will replace injured Indian opener Shikhar Dhawan in the T20s series against West Indies starting from next...

Supreme Court lashes out on Centre & Delhi govts for Rising Pollution

The Apex Court of the Country, the Supreme Court on Monday lashed the Central and State Government for their...

Harbhajan Singh wishes BCCI Prez Sourav Ganguly to change Selection Panel

The Indian off-spinner Harbhajan Singh on Monday urged Sourav Ganguly, President of BCCI (The Board of Control for Cricket...
Shruti Barot
Shruti Barot is a young, dynamic mass media undergraduate with a flair for writing and photography. She is a music enthusiast who enjoys singing and playing the keyboard. She loves to travel and explore what meets beyond the eye. Shruti has a vibrant zest for life which is clearly transmitted through all that she does.

Are you one of those snobs who pride themselves in being a Mumbaikar? Or are you someone who frequently visits this city and claims to know – it – all? Whatever maybe the type, here’s a fun quiz lined up for you by Shruti Barot to test your knowledge about the city that’s to die for!
quiz1) Which year was Mumbai’s name officially changed from Bombay?

a) 1986
b) 1995
c) 1982
d) 2000

2) What event does Mumbai’s Gateway of India commemorate?

a) King George V’s 1911 visit
b) India’s independence from British
c) City’s status as an international port
d) Victims of 1896 plague
gateway-of-india

3) Mumbai started as a group of how many islands?

a) 5
b) 8
c) 4
d) 7

4) Which is Mumbai’s dominant industry today?

a) Textile
b) Fashion
c) Computer
d) Pharmaceutical

5) When was the terrorist attack in Taj Hotel?

a) 26/07/2006
b) 9/11/2008
c) 26/11/2008
d) 11/9/2006
taj attack

6) What happened on 26th July 2006 in Mumbai?

a) Tsunami
b) Drought
c) Terrorist Attack
d) Floods

7) The ____ system of Mumbai had been awarded a six sigma performance rating by the Havard Business Review magazine for its astonishing service accuracy rate.

a) Public Transport
b) Dabbawala
c) Trade
d) Railway

8) Which is the famous art festival held in Mumbai?

a) Kala Ghoda Art Festival
b) Bangana
c) Cheer!
d) Urban Haat Festival

9) Which international sporting event in Mumbai sees thousands participating?

a) Indian Super League
b) Mumbai Games
c) Standard Chartered Mumbai Marathon
d) Indian Premiere League

10) Which is the first family of Indian Cinema that resides in Mumbai?

a) Khans
b) Bachchans
c) Kapoors
d) Chopras

 

quiz answersAnswers
1-b, 2-a, 3-d, 4-a, 5-c, 6-d, 7-b, 8-a, 9-c, 10-c

We hope you enjoyed our tiny version of KBC. Some very unique and exciting quizzes coming up soon! Share this quiz with a friend and flaunt your scores!

“Live Mumbai…Love Mumbai”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Ghulam Nabi Azad calls CAB bill “totally unconstitutional”; says Congress will oppose bill in Rajya Sabha

Speaking on the issue of the Citizenship (Amendment) Bill, 2019, Rajya Sabha member and senior Congress leader Ghulam Nabi...

Lok Sabha passes Constitution (One Hundred and Twenty-Sixth Amendment) Bill, 2019, Unanimous decision extends reservation for SCs & STs for 10 years

Lok Sabha cleared the bill for the extension of reservation for SCs (Scheduled Castes) and STs (Scheduled Tribes) on Tuesday for the next 10...

Tejashwi Yadav iterates party’s stand to oppose CAB bill, accuses Bihar CM Nitish Kumar of betraying people of Bihar by supporting bill

Airing his views public for the first time on the recently passed Citizenship (Amendment) Bill, Rashtriya Janata Dal leader Tejashwi Yadav announced his party's...

Raghuram Rajan suggests 11 point approach to revive distressing Indian economy

Former RBI governor Raghuram Rajan warned that sectors of India’s economy are “ticking time bomb”. A term coined by famous author Eduardo Galeano in...

YES Bank to consider Citax offer of $500-mn investment; Erwin Braich’s offer also under discussion

The board decided in the meeting that the final decision for the allotment to Citax Holdings and Citax Investment Group will follow in the next board meeting
- Advertisement -

More Articles Like This